torsdag 25 oktober 2012

Baconströsslad torsk med philadelphiastuvade grönsaker

Bacon och fisk, bra kombo. Snabbt, dessutom. Och gott. Extra gott blir det med en klick krämiga grönsaker till.


Baconströsslad torsk (3 personer)
1 paket fryst torskfilé, 400 gram
1 paket tärnad bacon
vit balsamvinäger, svartpeppar, citron

Stek baconet först. Jag låter alltid baconet ligga i medan stekpannan blir varm, och när det har stekt klart lägger jag det på hushållspapper för avrinning. Obs, häll inte bort baconfettet som har samlats i stekpannan, det ska ge smak åt fisken. Tina torskfiléerna och stek dem hastigt i baconfettet. Lägg filéerna i en ugnsfast form, peppra, droppa på lite citronsaft och några droppar vinäger. Lägg över det avrunna baconet och låt gå klart i ugnen, ca 170 grader i 15 minuter. Under tiden kan du fixa grönsakerna.

Philadelphiastuvade grönsaker (3 personer)
Det här kan man göra med i princip vilka grönsaker som helst, t ex som här:
1 squash, i bitar
1 rödlök, i strimlor
2 nävar färsk spenat
1 paket philadelphiaost, 200 gram
1 dl grädde
smör
kryddor

Fräs grönsakerna i smör och kryddor, jag använde vitlökspulver, örtsalt och rökt paprika. Blanda ner osten och grädden och låt småputtra medan fisken (passar minst lika bra till kött) blir klar.

1 kommentar: