måndag 29 oktober 2012

Kvällsmacka på solrosbröd

Av oklar anledning finns det en massa gott pålägg i mitt kylskåp. Salami, lagrade ostar, skinka, lax, avocado. Så det säger sig ju självt att jag måste baka lite bröd att lägga gottet på. Idag testade jag ett recept från Åse och det blev godare än förväntat. Jag gjorde lite fel (samt skvätte ut 1 dl sesamfrön över hela köksgolvet) och tog psylliumfrön istället för linfrön men det gick bra ändå.

Solrosbröd (12 ganska små skivor)
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost, rekommenderas)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form (mindre än en vanlig, jag stoppade ner en annan form i ena änden av min standardform för att göra den kortare) och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.


På mackorna: bregott, västerbottenost, rökt skinka, tomat, örtsalt. Till det en kopp te och ulltofflor. Galet gott för en som inte har ätit mackor på länge.

3 kommentarer:

  1. Gott, gott med lchf-macka! man kan aldrig ha för lite recept på lchf-bröd! :) Receptet är sparat!
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Nä ibland är det verkligen gott med en macka! Idag blir det två minimackor till lunch också, Resten är dock förpassat till frysen.

    SvaraRadera
  3. Det brödet har jag inte testat ännu. Det ser otroligt gott ut. Får bli vid nästa baktillfälle. :-)

    SvaraRadera