fredag 21 september 2012

Varm choklad

När du ser smör bland ingredienserna och undrar om jag är galen, tänk på hur man gör smör, ha ett öppet sinne och bara testa. Ok?



Varm choklad på LCHF-vis, 1 mugg
Ta fram mixerstaven, sätt på vatten. Häll i följande saker i mixerbyttan: 1,5 tsk kakao, en dutt kanel, en dutt vaniljpulver, en väldig liten dutt chilipulver, en rejäl klick osaltat smör (25-30 gram). Häll sen på ca 2,5 dl kokande vatten och mixa en liten stund. Det är mixandet som är tricket här, så jäkta inte förbi det momentet vad du än gör.

Njut direkt eller häll på termos och ta med ut i kylan. Om det är gott med någon cl rom i? Tja, jag ser inte hur det skulle kunna bli något annat. Jag gissar att en halv ruta mörk choklad som får smälta ner har samma effekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar