onsdag 19 september 2012

Chips av parmesan, parma och salami

Ni vet när man inte vill bjuda på förrätt, men ändå ha något att tugga på till cavan man har som fördrink? Det finns en uppsjö enkla och goda grejer, och här kommer tre av dem. Vid just det här tillfället fanns det inte en smula kvar på faten när vi satte oss till bords.Parmesanchips
Riv parmesan, lägg i små högar på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 200 grader i några minuter. Håll koll, det går fort! Låt svalna lite innan du lossar dem från pappret. Om man vill festa till det kan man lägga några pinjenötter i varje osthög.

Parmachips
Jag har gjort det här med kallrökt noname-skinka, serrano, parma. Allt blir gott! Lägg på bakplåtspapper och sätt in i ugnen på ca 180 grader i några minuter. De ska torka/stelna, inte få färg. Gott till en krämig soppa!

Salamichips
Samma procedur här, men beroende på hur tjocka skivorna är och hur fet salamin är kan en lägre temperatur och längre tid vara en bra idé. Sist fick jag ta ut dem en stund och låta chipsen vila på hushållspapper för att bli av med fettet innan de fick torka i ugnen en stund till.

På bilden även härodlade vindruvor och tomater, för de som gärna äter kolhydrater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar