tisdag 15 januari 2013

Lakritsglass med kolasmak

Inspirerad av Marja smaksatte jag lakritsglassen med brynt smör. Mmm! Sa jag mmmm? Mmm. Det torde fungera bra närhelst man vill att något ska smaka kola, jag kommer testa med brynt smör i vaniljglassen nästa gång jag ska göra glass.


Lakritsglass med kolasmak (4 blygsamma portioner)
20 gram osaltat smör
2,5 dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk stevia strö
1 knivsudd stevia
1 knivsudd vaniljpulver
1,5 tsk lakritspulver

Bryn smöret på medelvärme i 10-15 minuter, häll sen i 1 dl grädde och värm blandningen. Vispa ihop äggulor, sötning och smaksättning, häll sist ner resten av grädden (1,5 dl). Rör försiktigt ner den varma smörblandningen och värm slutligen allt i några minuter. Det får absolut inte koka!
Låt svalna och ställ i kylen över natten innan du kör smeten i din glassmaskin. Här pudrade jag över lite extra lakritspulver innan servering.

1 kommentar:

  1. Men Gud vad udda att ha i brunt smör, haha. Det ska jag lägga på minnet :) lakrits också, mmm :)

    SvaraRadera