lördag 5 januari 2013

Citrusbiscotti

De där biscottina blev så goda att jag redan har testat en ny smaksättning; apelsin och citron. Det blev ocskå gott, så jag experimenterar vidare!


Citrusbiscotti (ca 25 st)
4, 5 dl mandelmjöl
2 ägg
50 gram rumsvarmt smör
0,5 dl stevia strö + 1 knivsudd stevia eller annan sötning
1 näve hackad mandel
1,5 tsk bakpulver
1 knivsudd vaniljpulver
zest från 1 apelsin och 1 citron (tvätta noga först, tänk på hur besprutade de är!)

Vispa ihop smör, sötning och smaksättning. Visoa sedan ner äggen och rör ner resten av ingredienserna. Forma två längder på ett bakplåtspapper och baka i 200 grader ca 20 minuter. Ta ut och skär drygt centimetertjocka sneda skivor. Sänk temperaturen till 100 grader och ställ in plåten igen, med snittytan uppåt. De ska nu stå tills de är torra, minst 30 minuter och glöm gärna kvar plåten i den kalla ugnen över natten.

2 kommentarer:

  1. Citron och apelsin är gott att smaksätta kakor med. Nästa gång jag ska baka kakor ska jag göra någon typ av biscotti... ska fundera på smaksättningen. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det funkar bra! Nästa biscottibak här kommer bli med kardemumma eller det lite mer självklara valet: choklad :-)

      Radera