tisdag 30 april 2013

Squashplättar

Jag blev sugen på squashplättar (eller, sugen på hur jag trodde att de skulle smaka) efter att ha läst ett recept på Erikas blogg. Jag gjorde såklart lite annorlunda, men det blev bra ändå! Förutom att äta som middag borde de fungera ypperligt som förrätt, om man gör dem lite tunnare med något gott på toppen.

Squashplättar (5 st)
1 riven squash
3 ägg
1 dl riven ost
0,5 dl creme fraiche
1 msk fibrhusk
salt och peppar
smör att steka i

Varva squash och salt i en sil, låt ligga och vattna ur i några minuter innan du kramar ur den. Vispa ihop resten av ingredienserna, tillsätt squashen och låt svälla några minuter. Smält rejält med smör i en stekpanna och stek sedan lagom stora plättar. Jag fick ut fem ganska stora plättar av den här smetmängden, varav två med tillbehör var lagom som middag. Jag åt dem med rökt lax och en romröra men eftersom jag tyckte de smakade lite som raggmunk så tänker jag äta de som blev över med bacon, smör och lingon. Längtar lite efter det, faktiskt.

7 kommentarer:

  1. Det låter riktigt gott! Skulle nog vara bra som matlåda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, eller bara rätt upp och ner - kall med lite laxröra på. Så såg iaf min frukost ut dagen efter :-)

      Radera
  2. Det verkar poppis med zucchiniplättar nu och jag har fortfarande inte testat! Det får jag testa helt klart, tänk med lite rökt lax till, mumma!! Ha en fin Valborg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men blir ju lätt sugen på det man läser om "överallt": Men de var lätta att göra och blev riktigt bra så det ska in bland min standardmat här hemma. Särskilt om jag får stor skörd i år!

      Radera
  3. Mmm...gott, gott med zuchinni plättar! :) Har också egen variant på dem! :)
    ha en toppen torsdag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag såg dem även hos dig! Men jag tror att du hade fler ingredienser? Jag är lat och använder alltid så få som möjligt. Hur äter du dina?

      Radera