måndag 22 april 2013

Moules marinières

När det fanns blåmusslor till halva priset i fiskdisken var det bara att slå till. Eftersom det är måndag och det får vara någon måtta på lyxandet blev det "bara"musslor, utan aioli och pommes. Nästa gång blir det med hela kitet (pommes av palsternacka), på belgiskt vis.


Moules marinières (2 portioner)
1 kg blåmusslor
2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 små morötter
olivolja och smör
salt och peppar, färska kryddor

Skrapa musslorna, släng de som är öppna/trasiga. Hacka lök och morötter. Hetta upp en kastrull och häll i en rejäl skvätt olivolja. Fräs sedan lök, morötter, salt och peppar. Häll på vinet och häll i musslorna. Ånga dem tills de har öppnat sig, ta då upp dem och lägg åt sidan. Häll på grädde och färska kryddor, låt koka ca 15 minuter och smaka av med salt och peppar. Häll till sist tillbaka musslorna så de blir varma. Ät, njut!

1 kommentar:

  1. Åh detta är verkligen en av mina favoriträtter! Man kam göra så mycket med musslor och billiga är de också! Ha en fin kväll!

    SvaraRadera