måndag 18 februari 2013

Tonfisksallad

Snabbtips: om äggen redan är kokta tar det ca två minuter att lägga ihop en jättegod OCH nyttig tonfisksallad.


I röran (som räcker till två rejäla ätningar) har jag: en burk avrunnen tonfisk i vatten, 1 dl majonnäs, 0,5 dl crème fraîche, salt och peppar.

Det går lika bra att ta med allt utom sallad, tomater och gurka i röran, och så gör jag när jag inser på morgonen att jag inte har någon lunch. En påse blandad sallad i en handen, och en burk med röra i den andra. Alltid snabbt, alltid gott, alltid någon kollega som kommenterar hur gott det ser ut och hur nyttig jag är.

3 kommentarer:

  1. Mums... snabb mat är perfekt när man har ont om tid eller inte orkar/vill stå i köket en hel dag.

    SvaraRadera
  2. visst är det gott med tonfisksallad! :) Jag brukar också tillsätta räkor, blir lite lyxigare variant! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja räkor är ju ännu godare, men jag föredrar nyskalade och då blir det plötsligt ett mycket större projekt.

      Radera