onsdag 6 februari 2013

Revben

Jag ska testa att rimma revben någon gång, men då måste man ha flera dagars framförhållning. Vilket jag inte hade idag. Istället förkokade jag dem innan jag glacerade och körde klart i ugnen, för att få dem så där oemotståndligt möra. Det bästa och godaste hade varit hemmagjord glaze, men pga kylskåpsrensning, tidsbrist och latma använde jag köpeglaze.

Revben (2 portion)
Tjocka revben, ca 500 gram
2 dl äppelcider
1 morot
1/2 lök
kryddor (chili, peppar, rosmarin)
vatten
glaze

Koka revbensstycket i cider, vatten och grönsaker (eller något annat gott du har hemma) tills det är mört, ca 1,5 timme. Dela i lagom bitar, pensla med glaze och grilla i 200-gradig ugn i 20 minuter. Idag åt jag med smörfräst spenat och hyvlad parmesan. Gott! Jag gillar verkligen när köttet liksom smälter i munnen.

3 kommentarer:

  1. Tjocka revben är bland det bästa jag vet!! Vattnar sig i munnen nu kan jag meddela ;)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med, det blir ALLTID gott! :-)

    SvaraRadera
  3. Ja möra revben är ju supergott!!!!

    SvaraRadera