torsdag 21 februari 2013

Kassler stroganoff

...och här har jag gått omkring och tyckt att korv stroganoff har varit gott, när det finns kassler stroganoff! Känner mig blåst på konfekten. Den där lite rökta smaken blev alldeles perfekt med den gräddiga chili- och tomatsmaken. Detta trots att jag inte hade hälften av sakerna hemma utan fick ta det jag hittade i skåpen. I blomkålsriset hade jag obscena mängder smör. Och som om det inte räckte med bra saker på en kväll ska jag nu titta på House of Cards (en anledning så god som någon att skaffa Netflix).


Kassler stroganoff (4 portioner)
500 gram kassler i strimlor
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 buljongbytta (fond du chef grönsaksbuljong)
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1,5 dl heinz ketchup- och balsamvinägerblandning
2 tsk sambal oelek
8 cocktailtomater i klyftor
smör
peppar

Fräs kassler, lök och vitlök i smör. Häll i resten av ingredienserna och låt koka ca 20 minuter. Smaka av och red eventuellt med redix. Servera gärna med blomkålsris (här: ett litet rivet blomkålshuvud fräst i 100 gram smör, kryddat med salt och timjan) och sockerärtor.


3 kommentarer:

  1. Det har jag aldrig testa. Förstår att det blir jättegott med kassler.

    SvaraRadera
  2. Har aldrig ens tänkt på att man kan ta kassler istället för korv.. ;) fast jag ÄLSKAR falukorv så det blir svårt att övertyga mig, fast nån gång ska jag testa!! Kram

    SvaraRadera
  3. Mums, mums! Spännande med kassler i stroganov!
    Ha en toppen fredag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera