söndag 17 februari 2013

Fläskfilé med chèvregratinerade rödbetor

Vissa saker passar så bra ihop att det nästan är för enkelt. Vad som helst och bacon till exempel (nä, det är inte sant...allt blir godare med bacon, utom det som blir godare med hallon, som en kollega sa), eller majonnäs och räkor, eller grädde och jordgubbar, eller en mogen brie och fikon, eller rödbetor och chèvre, eller...


Fläskfilé med chèvregratinerade rödbetor (3 portioner)
1 fläskfilé
6 kokta och skalade rödbetor
150 gram chèvre
1 paket tärnad bacon
balsamvinäger
färsk spenat
rödlök
cocktailtomater på kvist
pinjenötter
tomater
salt och peppar

Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Putsa och stek fläskfilén, krydda med salt och peppar. Lägg filén i en form och sätt in i 200-gradig ugn tills den är klar, ca 30 minuter. Sätt samtidigt in de kokta och klyftade rödbetorna med chèvre på. Stek baconet i fläskfilépannan, häll på en skvätt balsamvinäger och låt koka in och reducera ner medan resten blir klart.

Lägg upp spenat, skivad rödlök och tomater på tallrikar. När maten i ugnen är klar: skiva fläskfilén och skopa över bacon- och balsamvinägergottet, lägg upp de gratinerade rödbetorna. Häll gärna upp ett glas rött. Njut! 



4 kommentarer:

  1. Tyvärr gillar jag inte chèvre men det ser otroligt gott ut! Kan nog byta till fetaost istället :) kram

    SvaraRadera
  2. Ja, fetaost passar nästan lika bra! :-)

    SvaraRadera
  3. Rödbetor med chèvre lät såå gott! Hela måltiden ser jättegod ut :)

    Kram C

    SvaraRadera