torsdag 20 december 2012

Snickers

Jo men visst vill man äta något gott ibland, även om man försöker undvika kolhydrater. Och med man menar jag jag. Så jag gjorde lite snickers att njuta av när de runtomkring njuter av mozartkulor, pepparkakor och alladinaskar. Man behöver för all del inte göra som jag utan kan blanda lite hur som helst, för hur ska jordnötter och choklad någonsin kunna bli äckligt?


Snickers (ca 30 munsbitar)
200 g mörk choklad
1,5 dl ekologiskt jordnötssmör
1 dl vispgrädde
0,5 dl hackade cashewnötter

Smält 100 g choklad och häll ut i en lagom stor form med bakplåtspapper eller folie i. Ställ kallt så den stelnar fort. Rör sedan ihop grädde och jordnötssmör i kastrullen, bred ut det över den stelnade chokladen och strö på ca hälften av nötterna. Smält resterande choklad och häll på så det täcker nötterna. Strössla på lite nötter på toppen och låt stelna innan du skär lagom stora bitar. Förvaras i kylskåp och äts med måtta.

5 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj, livsfarligt gott! Receptet sparas! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Äts med måtta........ja just det ;-)

    SvaraRadera
  3. Detta lät gott, kanske något till nyår?!

    God fortsättning önskar jag dig!
    Kram C

    SvaraRadera
  4. Låter som något helt i min smak. :-)
    God fortsättning!

    SvaraRadera