tisdag 4 december 2012

Karrérulle med äpple och bacon

Inspirerad av ett porchettarecept i buffé rullade jag in bacon, vitlök och äppelchutney i en bit fläskkarré. Gott blev det, även om jag skar och rullade på fel håll, så att det blev en lång och ganska tunn rulle (ville inte ha en kort och tjock). Det godaste: såsen! Det här ska jag laga fler gånger, med olika smaksättningar i rullen. Och jag behöver träna på det där med steksnöre, får nog leta upp en instruktionsfilm på youtube.Karrérulle med äpple och bacon (6 portioner)
1,2 kilo fläskkarré i bit
1 paket bacon
4 vitlöksklyftor
1 dl hemmagjord äppelchutney (äpple, chili, kanel, ingefära som fått koka ihop)
smör
salt, peppar, chicken&steakkrydda

Till såsen: 1 dl äppelchutney, steksky på 1/2 dl äppelcidervinäger eller äppelcider, 3 dl grädde, 2 dl vätska från stekpåsen, kryddor efter smak. Och ja, det blir mycket sås, men det behövs eftersom den blir så himla god!

Skär upp karrén, salta och peppra på båda sidor. Lägg ut bacon, äppelchutney och fint skivad vitlök. Rulla ihop och bind ihop med steksnöre. Stek runtom, lägg i stekpåse och ställ in i ugnen på låg temperatur tills innertemperaturen är 70 grader (jag körde i 100 grader i två timmar). Koka ur stekpannan med äppelcidervinäger eller äppelcider och sila ner i en kastrull när det har reducerat i några minuter. Fyll på med grädde, chutney och så småningom steksky från påsen. Smaka av och krydda. Mixa eller sila innan servering.

Ät med grönsaker som suger upp såsen bra, eller ät tillsammans med folk som tycker det är ok att slicka tallriken :-)
1 kommentar:

  1. Låter väldigt gott! Jag har också sparat det receptet från buffe. Ska också laga det nån gång!
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera