fredag 21 december 2012

Lasagne

Det är iofs den bästa sortens rester, men vad gör man med resterna från helgens bolognese? Om man dessutom har en burk ricotta i kylskåpet? Jag har sett att man kan göra lchf-pasta med ägg, färskost och fiberhusk men har varit ganska nöjd med att lägga squash mellan köttfärssåsen och köttfärssåsen och har inte kommit mig för att prova. Förrän idag. Och fler gånger kommer det bli! Receptet på "pasta" har funnits på cirka varenda LCHF-blogg, men jag tror att det kommer härifrån från början.

Lasagne (4 portioner)
Lagom mycket bologneserester
1 omgång LCHF-pasta enligt receptet ovan (4 ägg, 125 g cream cheese, 0,5 dl fiberhusk)
1 burk ricotta
1 dl grädde
ost till gratinering

Gör plattor enligt receptet, rör under tiden ihop en ostsås av ricotta och grädde. Jag bredde inte ut pastasmeten tillräckligt så mina plattor blev åt det tjocka hållet men det gick bra ändå. Varva bolognese, plattor och ostsås i en lagom stor form. Toppa med riven ost och ställ in i 200 grader ca 20 minuter eller tills den har fått fin färg (allt är ju redan tillagat, behöver bara bli varmt). Jag gillar såsig lasagne, vilket är gott, men inte ser så fint ut på tallriken.

Det sägs att man kan strimla pastan till tagliatelle också, och damma av sina gamla pastasåsrecept. Häpp, en helt ny värld öppnar sig!


3 kommentarer:

 1. Ser väldigt gott ut !! Älskar lasagne gjord på LCHF-vis.
  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska jobba mig fram till den perfekta lasagnen! Och när jag är bättre på att göra tunn pasta ska jag göra den perfekta pastarätten :-)

   Radera
 2. LCHFlasagne är ju sååå gott! Favorit hos mina barn! :)
  God jul önskar jag dig från mig! :)
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera