lördag 1 december 2012

Fläskfilé med vinägerstekt svamp och bacon

Det här är nog det närmaste paradrätt jag kommer. Det blir alltid gott, är lätt att förbereda, går lika bra att göra till 2 personer som till 20. Och ALLA bara: åh det där gojset på toppen är så himla gott! Och det är det verkligen, man kan ha det till lite vad som helst faktiskt. Absolut godast blir det om man använder kantareller, men det blir svingott med champinjoner också.


Fläskfilé med vinägerstekt svamp och bacon (3 portioner)
1 fläskfilé
1 paket tärnat bacon
250 g kantareller eller champinjoner
ca 1,5 dl balsamvinäger
lite honung
salt och peppar, smör att steka i
ruccola

Putsa, salta och peppra filén, stek i smör tills den får fin yta. Låt sen steka klart i ugnen. Medan filén är i ugnen, stek bacon och svamp i samma stekpanna utan att diska ur den. När det börjar bli färdigstekt är det dags att hälla på vinägern och ev lite honung (en halv matsked eller så räcker) för att ta udden av vinägern. Låt puttra medan köttet blir klart.

Skiva köttet och lägg det på ett fat bottnat med ruccola. Toppa köttet med vinägerröran. Om man vill kan man toppa röran med ett tärnat äpple eller varför inte lite rödlök på.

Den här rätten trivs bra med någon slags gräddig grönsaksgratäng (för kolhydratsätare blir det godast med potatis- och jordärstkocksgratäng) eller som vi åt det: med blomkålspuré.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar