söndag 2 december 2012

Saffransglass med pepparkakscrunch

Julstämningen står som spön i backen och jag vill bara äta saker som smakar jul. Jag tänkte: visst borde det vara gott med glass  med saffranssmak? Med lite smul på toppen kanske? Och ja, det blev såklart jättegott!


Saffransglass (2-3 portioner)
2 äggulor
1 dl fet mjölk
1,5 dl grädde
lite vanilj
1 msk sukrin
1 knivsudd stevia
0,5 paket saffran

Vispa gulor med sötning och smaksättare, vispa sedan ner grädden. Rör långsamt ner uppvärmd mjölk och värm allt på spisen i några minuter. Det får INTE koka! Låt stå i kylen över natten innan du häller smeten i din glassmaskin. Strö gärna på lite crunch av pepparkakor.


5 kommentarer:

  1. Åh, saffranglass är det sällan jag äter. Vill testa att göra en sats, det ser ju jättegott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var jättegott, jag vill göra en sats till!

      Radera
  2. Mums, vad gott det låter med saffransglass! Vi har bestämt att köpa en sådan glassmaskin i julklapp till oss själva! den verkar bra! Är du nöjd med den?
    Ha en fin tisdag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Ja den funkar att göra glass i, men nu när jag vet hur det funkar så ångrar jag att jag inte skaffade en där man kan hälla i sakerna genom ett hål i locket medan maskinen kör. Det hinner alltid frysa lite innan man har fått på locket och satt igång "vispen". Det blir dessutom lite kladdigt när man ska ta isär den, pga dum konstruktion.

    Men, den gör god glass, och den kostar ju inte så mycket.

    SvaraRadera
  4. wow det där lät riktigt gott!! vilken kreativ efterrätt! :) //Hanna

    SvaraRadera