söndag 30 december 2012

Kebabpizza

Det finns två sorters pizza; den goda italienska, och den slafsiga svenskifierade.  Jag gillar båda, men på olika vis. Sen finns ju iofs den amerikanska varianten också men den är jag inte så van vid så den räknas inte. Om man ska ha den slafsiga sorten så föredrar jag kebabpizza, eller gyrospizza som den skulle kallas i skåne. Idag gjorde jag egen, och kryddade upp gafflat fläsk-rester med kebabkrydda. Receptet på botten kommer precis som förra gången från Åse.


1 kebabpizza (4 portioner)Till bottnen:
100 g riven västerbottensost eller liknande
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
1 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
0,25 dl kokosmjöl
Lite salt, ev lite oregano

Vispa ägg, grädde och fiberhusk, mandelmjöl och kokosmjöl, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på en plåt. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 grader. Ta ut och lägg på pålägg enligt nedan (eller något helt annat, om du inte vill ha kebabpizza).

På pizzan:
1 burk pizzasås, eller varför inte hemmagjord om man orkar och hinner göra egen
1 mozzarellaost
100 gram skivade och stekta champinjoner
1 rödlök i halvmånar
riven ost
kött, i det här fallet pulled pork med kebabkrydda (läggs på när pizzan kommer ut ur ugnen)

Grädda i 200 grader tills osten smält och allt har fått fin färg. Lägg på det redan varma köttet när pizzan är färdiggräddad. Servera med vitlökssås och vitkålssallad.







2 kommentarer:

  1. Mmm...gott, gott! Jag älskar lchf-pizza! Nästa gång ska jag testa detta recept på pizzabotten! :)
    Ha en fin kväll!
    Gott Nytt År!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag gillar det också! Och kebabkryddan från Santa Maria var förvånande bra (både till innehåll och smak).

      Gott slut och gott nytt!

      Radera