onsdag 17 juli 2013

Stekt vitkål med bacon och tomat

Vitkål måste vara den perfektaste grönsaken. Jag kan inte komma på något annat som både är så gott och billigt på samma gång, förutom vatten då. Extra gott nu, när man kan få tag på färsk vitkål!



Stekt vitkål  med bacon och tomat (4 portioner)
0,5 normalstort vitkålshuvud, strimlat
1 rödlök
ca 15 romanticatomater
1 ask tärnat bacon
smör att steka i, ca 50 gram
vitvinsvinäger, salt och peppar

Stek baconet. När det är klart, lägg på papper för att rinna av, men låt fettet vara kvar i pannan. Lägg i en rejäl klick smör och fyll på med vitkål och lök, stek på medelvärme så kålen blir mjuk och fantastisk, men inte så den får färg, det tar en kvart eller så. Salta och peppra enligt smak, och glöm inte hälla i några droppar vinäger!

När det återstår några minuter tills maten ska stå på bordet (dvs hit kan man förbereda långt i förväg), häll i tomaterna och baconet och låt det bli varmt. Passar bra till grillat men funkar även som egen rätt.

3 kommentarer:

  1. Enkelt, mättande och supergott! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vitkål är nog den godaste grönsaken av dem alla tycker jag. Kan användas till så mycket.

    Låter jättegott med vitkål, bacon, rödlök och tomat.

    SvaraRadera
  3. Jag har precis hittat hit - vad mycket gott du har här som jag vill prova :)

    SvaraRadera