fredag 24 maj 2013

Squashmunk

Det här blev så bra att det förtjänar ett eget inlägg snarare än att bara vara spinoff på squashplättarna. Det smakar ungefär som raggmunk (ragg kommer från sträv och munk från personen munk, som enligt den språkliga betydelsen sväller upp och därför har gett namn åt bakverk som sväller upp), och passar verkligen med fläsk, lingon och en smörklick. Raggigheten i raggmunk kommer nog från potatis så härmed döper jag den här skapelsen till squashmunk. Frågor på det?


Squashmunk (10 st varav 2 är en lagom portion)
4 ägg
1 dl creme fraiche
1,5 grovriven ursaltad och -kramad squash
1,5 dl riven ost (tips: ha en påse riven ost i frysen)
1 msk fiberhusk
salt och peppar
smör att steka i

Vispa ihop ägg, creme fraiche, fiberhusk och kryddor och låt svälla några minuter. Rör sedan ner den urkramade squashen och den rivna osten. Stek på medellåg värme i rikligt med smör. Servera med stekt fläsk, lingon och en klick smör, om du är lagd åt det hållet. Ett glas mjölk som måltidsdryck så är man i husmanskostshimlen!

6 kommentarer:

 1. Jag har gjort något liknande men serverade inte med fläsk och lingon... vilket jag absolut ska göra nästa gång. Jag älskar raggmunk, så allt som kan användas i liknande syfte är välkomna förslag. :-)
  Trevlig fredagskväll!

  SvaraRadera
 2. Mums, så gott! Det här måste jag testa! Kan tanka ig att det blir gott med ost i smeten! :)
  Ha en fin dag!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, supergott! Och de är väldigt enkla att steka, till skillnad från pannkakor som jag alltid svär när jag ska få till :-)

   Radera
 3. Vad spännande, det måste jag prova nån gång :) tack för receptet!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var så god! :-) Till och med den fiberhuskskeptiska pojkvännen tyckte att det här var VÄLDIGT gott.

   Radera