tisdag 23 juli 2013

Stekt vitkål med ädelost

Det här är en variant på det här. Men vegetarisk, och med en pikant touch av ädelost.


Stekt vikål med ädelost (4 portioner)
0,5 vitkålshuvud, strimlat
1 rödlök
50 gram smulad kvilbille eller annan smakrik ost
ca 15 romanticatomater
smör att steka i, ca 50 gram
salt, peppar och vinäger

Smält smöret och stek sedan kål och rödlök på medelvärme. Salta och peppra efter smak, och häll i några droppar vinäger. Rör ner tomaterna på slutet, så de hinner bli varma, och avsluta med att röra ner osten när du har tagit stekpannan av spisen.

Gott till allt som mår bra av ost, och om man vill ha sås till (själv vill jag ALLTID ha sås) så blir det gott med 50/50 creme fraiche och ost.

2 kommentarer:

  1. Det där lät som en himla god kombo! Tack för det tipset, det ska jag prova!

    Kram C <3

    SvaraRadera