torsdag 25 juli 2013

Grillad lax med baconlindad sötpotatis, stekt vitkål och ädelostsås

Vilken härlig blandning av sött, salt och fett det här blev! Gott till en kall chablis en varm sommarkväll.


Grillad lax med baconlindad sötpotatis och ädelostsås (4 portioner)
4 laxfiléer
2 sötpotatisar
1 paket bacon
1 dl creme fraiche
50 gram ädelost
salt, peppar

Salta och peppra laxen. Tvätta potatisen och dela i halvor eller klyftor beroende på storlek. Förkoka potatisen i några minuter. Linda dem sedan i bacon. Grilla. Klart! Till det: en sås på creme fraiche och ädelost som mosas ihop och eventuellt kryddas med en droppe honung eller lite peppar.

Det hade funkat bra med "bara" potatisen, laxen och såsen, men jag gjorde stekt vitkål med ädelost också, mest för att jag hade vitkål som jag var tvungen att använda. Bra beslut ändå, för det blev himla gott.

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det var jättegott! Det är nog som en kollega säger; allt blir godare med bacon, utom sånt som blir godare med hallon.

      Radera
  2. Mmm...smaskens! Håller med att allt blir godare med bacon! :)
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera