måndag 8 april 2013

Lax med chèvre och basilika

När jag råkade ramla över ett recept med chèvre och lax härom dagen tänkte jag inga snälla tankar om receptmakarens smaklökar. Men sedan tänkte jag efter lite, och smakade på det i fantasin, och bestämde mig för att jag var tvungen att prova. Vilken tur att jag är öppen för förslag och inte är sämre än att jag kan ändra mig, för det var jättegott! Nästa gång serverar jag getostlaxen med tomat-, rödlök- och basilikasallad med balsamicovinägrett, men jag försöker ta det lugnt med kolhydraterna ett tag så smörfrästa haricot verts passade bättre idag.


Lax med chèvre och basilika
Laxfilé i portionsbitar
Chèvre
Basilika
Salt och peppar 
Olivolja

Snitta filéerna och stoppa ner basilika och bitar av getost. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Tillaga i 220-gradig ugn i en kvart. Servera med sparris, haricot verts, broccoli eller en tomatsallad. Om man vill ha extra sås är det bara att mosa ihop lite chévre med creme fraîche.


5 kommentarer:

  1. Jag gillar tyvärr inte chèvre men detta skulle nog bli minst lika bra med fetaost :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, lax och feta funkar ju finemang! Lite därför det var kul att hitta en annan smakkombination som också fungerade. Jag är just nu lite nyförälskad i lax och vill äta det hela tiden :-)

      Radera
  2. Åh, det där skulle falla mig helt i smaken. Tyvärr är min man inte alls lika förtjust i chévre... kanske någon gång när jag är ensam hemma. :-)

    SvaraRadera
  3. Håller med att fetaost skulle passa mig bättre! Men dina bilder ser sååååå gida ut! Så jag kanske ska testa med chévre? :)
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Ser jättegott ut! Vi har ofta paket m lax och just fetaost och eftersom jag fullkomligt avgudar chèvre så måste det ju vara himmelsk!

    SvaraRadera