söndag 31 mars 2013

Wienernougat

Jag vill också äta påskgodis när de andra gör det! Eller, egentligen vill jag mest prova receptet på wienernougat som jag såg hos Hanna, och så har jag en burk mandelsmör som det kliar i fingrarna att få använda.


Wienernougat (35 bitar)
100 gram mörk choklad
en halv burk (90 gram) mandelsmör från Kung Markatta
1 dl rostade mandelspån
eventuellt 0,5 tsk honung eller annan sötning

Smält ihop choklad, mandelsmör och eventuell sötning. Rör till sist ner de rostade mandelspånen och häll i en form med folie/plast/papper och låt svalna innan du skär upp gottet i lagom munsbitar (mindre än du tror, det är mäktiga grejer det här!)

Enklare blir det knappast. Knappast godare heller (om man gillar mandel och choklad vill säga, och de som inte gör det tror jag inte på). Jag ska genast gå och använda samma metod till att göra jordnötschoklad som omväxling till snickers.

3 kommentarer:

  1. Ja visst är det gott!!! Och enklare recept finns inte. Spännande med jordnötssmör! Tack för att du länkade till mig igen :) ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart att jag länkar! Glad fortsättning, eller vad man säger :-)

      Radera
  2. Mmm...vad gott! Just det! Det här receptet har jag också sparat! Kanske ska göra lite godis till nästa helg...:)
    Ha en fortsatt fin påskhelg!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera