lördag 30 mars 2013

Påskbröd

Allt annat man äter vid påsk är ju ganska likt det man äter vid jul, så till påskbordet har jag bakat mitt julbröd men med lite mindre kryddor i. Jag borde kanske kalla det vörtbröd istället? Oavsett vad det kallas är det gott till osten, äggen och sillen.


Påskbröd (ca 25 skivor)
1,5 dl rostade solroskärnor
0,75 dl kruskakli
0,75 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 näve hackade valnötter/mandlar
6 ägg
1,5 dl riven ost
0,5 dl creme fraiche
2 msk russin
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffiga. Mixa/mal rostade solroskärnor till mjöl, blanda med de torra ingredienserna och häll till sist ner det tillsammans med ost, russin och creme fraiche i äggvispet. Låt svälla några minuter innan du häller ner smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Toppa med några solroskärnor och grädda i 30 minuter. Skär upp och förvara i frysen om du inte ska äta allt på en gång. Jag brukar rosta skivorna innan jag äter dem, det hjälper till med brödkänslan.

5 kommentarer:

  1. Mmm...så gott! :)
    Ha en fortsatt fin påskhelg!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Mm, låter som ett riktigt smarrigt bröd! Fullt med goda och bra ingredienser :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och det passar särskilt bra till lagrad ost. Mmm!

      Radera