Jag ville ha något att lägga ost, korv och ägg på, så jag letade efter ny fröknäckeinspiration. Jag hittade en väldigt enkel men god variant på bloggen Under vårt tak som jag var tvungen att prova (men med någon liten ändring såklart).
Fröknäcke (1 plåt)
2 ägg
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl svarta sesamfrön
flingsalt
Vispa äggen och rör ner fröna. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Markera var du kommer vilja dela i bitar med slickepotten och strö på flingsalt. Grädda i 175 grader i 10 minuter. Stäng av ugnen. Ta ut och dela knäcket i bitar, lägg dem på galler och ställ in gallret i ugnen igen så att kexen får torka på eftervärmen med luckan öppen.
Smidigt!!!
SvaraRaderaJa verkligen! De gick att göra lite tjockare också, så man fick plats med mycket pålägg på :-)
RaderaGott med knäcke!
SvaraRaderaJag har precis gjort en ny variant med lite andra frön och ätit till middag. Leverpastej och gurka på och en kopp te till. Precis vad november behöver!
SvaraRaderaÄlskar fröknäcke! Ska testa med ägg i någon dag!
SvaraRadera