tisdag 13 november 2012

Kreolsk gryta

Det här är ju en gammal bjudklassiker som min syster påminde mig om i helgen. För mig som gillar syrliga och starka smaker bland grädden är det här perfekt! (ber om ursäkt för den usla bilden!)


Kreolsk gryta (6 portioner)
2 fläskfiléer
Några kryddiga korvar
5 dl grädde
1 liten burk syltlök
1 liten burk cornichons
2 dl svarta oliver
1 röd paprika
mejram, salt, peppar
smör

Skiva och banka ut filén och skiva korvarna, stek i smör i en stekgryta. Häll på grädden när det har stekt klart, krydda och låt puttra typ en kvart. Häll sen i syltlök, parika, oliver och cornichons, låt gärna en skvätt av syltlöksspadet få följa med ner i grytan. Puttra vidare, i några minuter till. Servera med någon grönsak som suger upp såsen bra, för man vill äta upp varenda droppe!

2 kommentarer:

  1. Åh, vad gott. Jag gör en liknande röra/gryta som familjen älskar.

    SvaraRadera
  2. Låter väldigt gott! Mums, mums!
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera