måndag 5 november 2012

Kanel- och kardemummaglass med stekta äpplen

Jag dammade av glassmaskinen och gjorde en efterrätt. Och så gott det blev! Jag har läst om att glass utan socker blir isig pga något kemiskt som sockret bidrar med (sänker fryspunkten?). Men det här blev bra! Jag har den lilla ljusblåa glassmaskinen från OBH Nordica, som bara rymmer 3 dl glass, därav de blygsamma mängderna.


Kanel- och kardemummaglass (2 efterrättsugna personer)
1 3/4 dl vispgrädde
2 äggulor
ev sötning (jag tog en knapp tesked honung)
efter smak:
lite vaniljpulver
ganska mycket kardemumma
ganska mycket kanel

Vispa grädden i en bunke. Vispa äggulor med smaksättning och sötning i en annan. Rör ihop och kör i glassmaskinen tills det har blivit glass. Jag låter alltid glassen landa i frysen en stund mellan tillverkning och servering. Servera gärna med ett tärnat och smörstekt äpple, lättpudrat med kanel. 

4 kommentarer:

  1. Jag har själv samma glassmaskin! Varför köpa när man kan göra egen ;)

    SvaraRadera
  2. Nä precis, och det brukar vara alldeles för långa innehållsförteckningar på köpeglass. Jag ska testa din lakritsglass någon dag, gillar idén med att ha i brynt smör.

    SvaraRadera
  3. Jag måste skaffa mig en glassmaskin jag också!

    SvaraRadera
  4. Det måste jag testa, jag har ju en likadan glassmaskin!!!

    SvaraRadera