söndag 4 november 2012

Fisksoppa med saffran, snabbvarianten

Höst, som gjort för mustiga soppor och grytor! Men ibland när jag vil ha fisksoppa orkar/hinner jag inte börja med hemmagjord buljong på räkskal etc och då är det här en fullt duglig snabbvariant.


Snabb fisksoppa med saffran och tomat (4 personer)
Blandad fisk och skaldjur, jag använde 1 laxfilé, 2 torskfiléer, ca 1,5 dl vardera av räkor och musslor i lake (snabbvarianten som sagt)
2 nävar slantade morötter
2 nävar skivad fänkål
1 burk creme fraiche med smak av saffran & tomat (arla gourmet)
2 dl grädde
vatten
lite vitt vin
en skvätt hummerfond/fiskbuljong
smör

Stek grönsakerna i smör i en kastrull. Häll i creme fraiche, grädde, fond/buljong och vin. Låt koka ca 30 minuter, späd med vatten under tiden, till önskad konsistens. Smaka av, salta och peppra om det behövs. Häll sedan i fisken i kuber, låt koka i ca 2 minuter. Ta av kastrullen från värmen och lägg i räkor och musslor. Klart! Ät gärna med en klick hemmagjord ailoi.



2 kommentarer:

  1. Ibland är det snabba minst lika gott!!

    SvaraRadera
  2. Älskar fisksoppa! Sen att det går snabbt är inte helt fel det heller!

    Kram C

    SvaraRadera