onsdag 7 november 2012

Blomkålslåda med korv och bacon

Hanna skrev så övertygande om en gratinerad allt-i-ett-låda med blomkålsmos, korv och bacon att jag blev tvungen att provlaga. Bra gjort av mig. Om man nu mot förmodan skulle råka vara bakfull någon dag så passar det här perfekt! Eller om man bara är hungrig. Eller om man bara är sugen på god mat.


Blomkålslåda med korv och bacon (6 portioner)
1,5 blomkålshuvuden
400 gram korv, välj gärna några olika sorter, själv hade jag kabanoss och sremska
2 paket tärnat bacon
1 gul lök
några nävar riven ost till gratinering
smör och grädde till blomkålsmoset
smör till stekning
salt och peppar

Sätt på ugnen på 200 grader. Bryt ner blomkålshuvudena i buketter och koka i saltat vatten. Medan det kokar, tärna korv och hacka lök, stek tillsammans med bacon i smör. Mixa den färdigkokta blomkålen med grädde och smör, salta och peppra efter smak. Blanda ihop allt, lägg i en lagom stor form, strö på ost och skjuts in i ugnen i 20 minuter. Ät gärna med sallad för att lätta upp det lite och få lite krisp.

2 kommentarer:

  1. Ja men vad kul att du lagat rätten, jag blev helt kär i den blomkåls/korv/baconlådan, den kommmer jag göra många gånger. Ha en fin dag! :)

    SvaraRadera