Majonnäs
1 äggula (helst ekologisk)
1 dl olja
en skvätt vitvinsvinäger, en dutt dijonsenap, salt och peppar - efter smak
om du vill kalla det aioli, lägg i en vitlöksklyfta också
Jag skippar av princip det där med "tillsätt oljan droppvis" och häller bara ner allt i mixerbunken och kör. Det ska vara lätt att laga mat! Av ganska många försök har jag misslyckats så här många gånger: 0. Däremot har jag aldrig vågat ifrågsätta det där med att alla ingredienser ska ha samma temperatur så jag tar fram äggen en stund innan, lägger dem i ljummet vatten om jag har bråttom.
Funkar kanon att göra på hela ägg oxå!!
SvaraRaderaJag har ett toppenrecept i bloggen ;)
Sen funkar det helt utmärkt med det receptet direkt från kylen, kanon när majjon helt plötsligt tar slut......
Ja, jag gjorde faktiskt dubbel sats, och då tog jag ett helt ägg och en gula. Men är det inte nåt med att rå äggvita inte är så nyttigt? Måste googla :-)
SvaraRaderaHm jo det har jag hört ngt om.....meddela gärna ;)
SvaraRaderaTänk vad olika det är! Att göra majjon på det sättet du gör med stavmixern har aldrig funkat för mig, det skär sig ALLTID. Jag kör med elvispen och häller i oljan droppvis. Och jag kör alltid med kalla ingredienser, det funkar toppen!
SvaraRaderaKram C