lördag 3 november 2012

Curry nam-nam

Jag hade lite rester i frysen, en halv helstekt fläskfilé och lite grillad kyckling. Då var fråga, vilket smakspår ska vi köra? Både jag och pojkvännen tillika fotografen (i de fall det är snygga bilder) var sugna på curry, så häpp: lite rester med smak av curry, a k a Curry nam-nam.


Curry nam-nam (4 pers)
En halv fläskfilé och lite grillad kyckling-rester, eller något annat som motsvarar ca 500 gram kött
2 hekto champinjoner
1 rödlök
en liten burk creme fraiche
3 dl grädde
1 msk curry
1 tsk sambal oelek
smör att steka i
salt, peppar, balsamvinäger

Dela svamp och stek, var inte blyg med smöret. Lägg i curryn direkt så det får steka med. När svampen är klar, lägg i löken och stek någon minut till. Sen är det bara att ösa ner resten och låta det koka ihop i ca en kvart. Jag kryddade med sambal oelek, salt, peppar och en skvätt balsamvinäger. Sen serverades det med gräddkokt vitkål och ett glas rött. Så här i efterhand hade jag hellre ätit curryn med rostad blomkål så det ska jag göra nästa gång. 


1 kommentar:

  1. Jättegott!
    Det bästa med lchf att man kan ta vara på rester och laga smaskiga rätter av dem! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera