Kreolsk gryta (6 portioner)
2 fläskfiléer
Några kryddiga korvar
5 dl grädde
1 liten burk syltlök
1 liten burk cornichons
2 dl svarta oliver
1 röd paprika
mejram, salt, peppar
smör
Skiva och banka ut filén och skiva korvarna, stek i smör i en stekgryta. Häll på grädden när det har stekt klart, krydda och låt puttra typ en kvart. Häll sen i syltlök, parika, oliver och cornichons, låt gärna en skvätt av syltlöksspadet få följa med ner i grytan. Puttra vidare, i några minuter till. Servera med någon grönsak som suger upp såsen bra, för man vill äta upp varenda droppe!
Åh, vad gott. Jag gör en liknande röra/gryta som familjen älskar.
SvaraRaderaLåter väldigt gott! Mums, mums!
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram
//Lana