Kanel- och kardemummaglass (2 efterrättsugna personer)
1 3/4 dl vispgrädde
2 äggulor
ev sötning (jag tog en knapp tesked honung)
efter smak:
lite vaniljpulver
ganska mycket kardemumma
ganska mycket kanel
Vispa grädden i en bunke. Vispa äggulor med smaksättning och sötning i en annan. Rör ihop och kör i glassmaskinen tills det har blivit glass. Jag låter alltid glassen landa i frysen en stund mellan tillverkning och servering. Servera gärna med ett tärnat och smörstekt äpple, lättpudrat med kanel.
Jag har själv samma glassmaskin! Varför köpa när man kan göra egen ;)
SvaraRaderaNä precis, och det brukar vara alldeles för långa innehållsförteckningar på köpeglass. Jag ska testa din lakritsglass någon dag, gillar idén med att ha i brynt smör.
SvaraRaderaJag måste skaffa mig en glassmaskin jag också!
SvaraRaderaDet måste jag testa, jag har ju en likadan glassmaskin!!!
SvaraRadera