lördag 5 januari 2013

Vaniljglass

Efterrätt, det måste man ändå ha som avslutning på en tjejmiddag. Här med apelsintema vilket föll alla på läppen. Det blev en väldigt snygg anrättning, men det syns tyvärr inte eftersom pojkvännen/proffskameran inte var hemma.


Vaniljglass (4 blygsamma portioner)
2 äggulor
1 dl fet mjölk
1,5 dl grädde
1 krm vanilj
1 msk sukrin
1 knivsudd stevia

Vispa gulor med sötning och smaksättare, vispa sedan ner grädden. Rör långsamt ner uppvärmd mjölk och värm allt på spisen i några minuter. Det får INTE koka! Låt stå i kylen över natten innan du häller smeten i din glassmaskin. Servera gärna som här med apelsinsallad och apelsin- och citronbiscotti.

2 kommentarer:

  1. Men mums, vad gott! Biscotti måste jag bara baka nån gång! Kommer definitivt att använda mig av ditt recept! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är gott! Jag kommer oftast inte riktigt överens med LCHF-bakverk, men det här funkar verkligen bra.

      Radera