lördag 12 januari 2013

Lakritsglass

Oftast gör jag glass på en smet som har värmts upp och sedan kyls rejält. Men man kan göra snabbglass också! Idag var jag sugen på lakrits.


Lakritsglass (2 stora, 3 lagom stora eller 4 ganska små portioner)
1,75 dl vispgrädde
2 äggulor
1 msk stevia strö
1 knivsudd stevia
1 knivsudd vaniljpulver
1,5 tsk lakritspulver

Vispa grädden i en bunke. Vispa resten i en annan bunke och vänd försiktigt ner grädden i äggsmeten. Kör i glassmaskin och låt eventuellt frysa en stund innan servering. För att snygga till uppläggningen kan man till exempel riva över lite mörk choklad eller strö över lite lakritspulver.

4 kommentarer:

  1. Det skulle jag gilla... tyvärr inte resten av min familj. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får passa på när de inte är hemma! ;-)

      Radera
  2. Svar
    1. Ja, älskar lakrits! Har en lakritsglassmet på gång med brynt smör i, bloggar när den har blivit glass men smeten verkar lovande :-)

      Radera