1 medelstort kålrotshuvud
rapsolja
flingsalt
Skär kålroten i stavar. Värm ca 1 cm olja på maxvärme i en stekpanna. Lägg i kålrotsstavarna och fritera tills de är gyllenbruna. Låt rinna av och salta generöst. Ha inte på fläkten när du friterar, och se till att ha ett lock att kväva eventuell eld med om olyckan mot förmodan skulle vara framme!
Alla verkar prova detta utom jag ;) Ser jättegott ut! Är det godare än pommes!
SvaraRaderaKram C
Nja. Det smakar ju friterad kålrot så det beror på om man tycker att kålrot är godare än potatis :-) Jag gillade det, och kommer göra det igen. Dessutom är det festligt att bjuda på. Jag kollade precis kolhydratsinnehållet kålrot/potatis, och det är 3 gånger så mycket i potatis.
RaderaÅh du har testat!!! :) inte så krångligt va :) ser gott ut!!! Testa även rotselleripommes, också supergott. Tack för att du länkade till mig också :)
SvaraRaderaNä, superenkelt. Jag ska prova blomkål också. Har någon testat?
Radera