Biscottibakandet fortsätter! Jag gillar verkligen att kunna ställa fram något till kaffet som även jag kan äta av, och jag klarar att ha dem i en burk utan att okynnesäta. Idag testade jag att ta mindre mandelmjöl och ha i lite bakepro också. Banne mig om det inte blev lite bättre än det andra receptet. Bättre som i lite kletigare smet, men snyggare yta. Smakmässigt är favoriten fortfarande citrusbiscottina, men jag har inte provat alla smaker än så det kan komma att ändras.
Chokladbiscotti (ca 25 st)
3 dl mandelmjöl
2 dl bakepro
50 gram rumsvarmt smör
2 ägg
0,5 dl stevia strö
1 knivsudd stevia
en dutt vaniljpulver
2 msk kakao
50 gram mörk choklad
1 näve mandel
Vispa sötning och smör luftigt, vispa sedan ner äggen. Rör ner resten av ingredienserna, slutligen grovhackad choklad och mandel. Forma till två längder på ett bakplåtspapper och grädda i 180 grader ca 15-20 minuter. Sänk ugnen till 100 grader. Skär ca centimetertjocka skivor på snedden, lägg dem med snittytan upp och ställ in i ugnen på tork, i ca en timme. Låt dem gärna stå kvar på plåten ytterligare en stund. Förvara i en tät burk.
Mums! Måste göra en sats biscotti snart.
SvaraRaderaSåååå gott med choklad! Måste också baka något i helgen! :)
SvaraRaderaHa en toppen kväll!
Kram kram
//Lana