Blomkålsrisotto med trattkantareller (3 portioner)
1/2 blomkålshuvud, rivet
1 lök, finhackad
1 dl riven parmesan
1 dl blötlagda torkade trattkantareller
0,5 msk kantarellfond
50 g smör
1 dl grädde
salt, peppar, ev lite vitt vin
Fräs blomkål, svamp och lök glansigt i smör i en kastrull. Häll på fond, salt, vitt vin och grädde och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av om det behövs mer kryddor/fond. Rör till sist ner parmesanen och servera. Personligen tycker jag det är gott med några skvätt balsamvinäger på risotton, även när det är gjord av blomkål. Jag blev inte helt nöjd med konsistensen, hade för mycket vätska (som syns på den översta bilden) men det har jag kompenserat i receptet ovan. Men prova dig fram med mängden grädde och ost. Smaken var det dock inget fel på, och jag kommer definitivt göra det igen!
Håller med, risotto kan jag verkligen sakna! Har aldrig provat att göra på blomkål...ska nog ta och göra det! Har ju både blomkål och trattisar hemma!
SvaraRaderaGott nytt år!
Kram C
Hoppas det blir gott! Gott slut och gott nytt!
Radera