torsdag 27 december 2012

Pulled pork med bbq-smak

Det är helt korrekt uppfattat att det lagas gafflat fläsk ganska ofta i det här hushållet. Det är enkelt och billigt, men mest fortsätter jag laga det för att det blir så himla gott. Idag hade jag kolhydratätare på besök och serverade som man "ska", på en skiva surdegsbröd, med typiska tex mex-tillbehör.


Pulled pork med bbq-smak (10 portioner)
2 hela fläskkarréer (totalt 2,3 kilo)
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
rub av rökt paprika, salt med röksmak, spiskummin, chiliflakes och svartpeppar
marinad av whisky (0,5 dl), chilisås (0,5 dl) och senap (1 msk)

Torka av köttet och gnid in kryddorna. Snåla inte! Lägg köttet i en eller två stekpåsar och lägg i den hackade löken och vitlöken. Häll på marinaden, gör ett hål i påsen och ställ in i ugnen på låg temperatur så länge du kan. Idag varierade jag mellan 100 och 120 grader, och köttet stod inne i knappt 5 timmar. Var beredd på att eventuell annan mat, chokladtryfflar etc som tillagas samtidigt kommer dofta av whisky och vitlök. Gästerna påstod att det luktade gott ett helt kvarter bort, men det bjuder jag så gärna grannarna på.

Äts som här på en skiva bröd med sallad, tomatsalsa, bbq-sås, majs, avokado, vitlökssås, rödlök, svarta bönor, eller utan brödet och kanske med lite coleslaw.

2 kommentarer:

  1. Har läst om pulled pork på flera bloggar. Måste ta och prova detta någon gång, det låter sååå gott :)

    Ha en fin kväll :)
    Kram C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Köttet blir så otroligt mört så du aldrig har varit med om dess like! Absolut värt timmarna i ugnen.

      Trevlig kväll till dig också!

      Radera