3 dl vispgrädde (40%)
100 gram mörk choklad
1 äggula
4 tsk lakritspulver
Smält chokladen i en kastrull (det går bra om man bara har låg värme, enklare än vattenbad och sånt trams). Ta av från värmen, låt svalna och rör ner äggulan. Blanda med ganska löst vispad grädde, rör ner lite grädde i taget tills allt är blandat. Spritsa eller skeda i formar och strö över lakritspulvret. Pulvret smälter och blir till en svart, seg sås, både snyggt och gott. Om man vill ha lakritssmak i moussen kan man röra ner några teskedar i moussen också, eller i t ex en tredjedel av moussen, och rippla med de andra två tredjedelarna.
Det låter otroligt gott! Mums!
SvaraRaderaHa en fin tisdag!
kramar!
//Lana
Mmm, smaskens!
SvaraRaderaMmm, måste vara gott. :)
SvaraRadera