Bolognese (10 portioner)
1,2 kilo köttfärs (jag hade 400 g fläskfärs och 800 g nötfärs)
100 gram finhackad kycklinglever
250 g champinjoner
2 gula lökar
2 paket krossade tomater
2 dl grädde
1 dl chilisås
3 dl rödvin
3 msk oxfond
5 vitlöksklyftor
smör att steka i
salt, peppar, chili, balsamvinäger, torkad basilika, rökt paprika
Hacka lök, champinjoner och kycklinglever. Stek i smör i en stor stekgryta. Häll över i en bunke och stek köttfärsen. Häll tillbaka resten i grytan och fyll på med vin, fond, tomater, kryddor, vitlök. Låt puttra länge, gärna 1,5-2 timmar. Smaka av med kryddor om det behövs, rör ner lite grädde och låt puttra en kvart, det gör smaken lite snällare (den riviga varianten utan grädde är också god, men just den här gången passade det med en lite lenare bolognese).
Servera med gräddkokt vitkål, riven parmesan och ett gott glas rött.
oj, oj, oj, vilken god Bolognese! Jag älskar lever så för mig passar det receptet jättebra! Jag bokmärker det genast! :)
SvaraRaderaHa en fin måndag!
Kram
//Lana
Ja, den är riktigt god. Leversmaken anas bara, men ger verkligen en extra dimension! Lyllos mig som ska äta en portion till lunch idag!
Radera