onsdag 20 februari 2013

Rödspätta med kräftoststuvad spenat

Som vanligt är temat på allt jag lagar: snabbt och enkelt. Och gott för all del!


Rödspätta med kräftoststuvad spenat (2 portioner)
300 gram rödspätta
100 gram färsk spenat
50 gram kräftost
en näve kräftstjärtar
smör
1/2 lime
salt och peppar

Salta och peppra filéerna, stek i smör. Rör under tiden ihop kräftost och spenat i en kastrull på medelvärme, koka ihop, smaka av och späd ev med grädde eller cream cheese. Servera med kräftstjärtar, lime att pressa över fisken och gärna som här med lite limesmör (smör, limeskal, limesaft, salt, peppar).


4 kommentarer:

  1. Återigen ett mumsigt recept! Älskar rödspätta och spenat, receptet är avskrivet :)

    Kram C

    SvaraRadera
  2. Åh har inte tänkt på att man kan använda kräftost som spenatstuvning. Det låter ju jättegott!!!! :) jag åt spätta och spenat igår :) kram

    SvaraRadera
  3. Håller med ovanstående! Smart att använda kräftost till spenatstuvning! :)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Ja hörrni, jag tror man kan göra underverk med många av alla smaksatta ostar som finns, även om det känns lite som fusk :-) Jag tror att det hade blivit minst lika gott med räkost, eller med baconost, eller...

    I början av min LCHF-bana brukade jag klämma ner lite baconost i äggröran (som jag inte ens visade först utan rörde bara runt allt i pannan), onödigt gott!

    Kram och trevlig kväll!

    SvaraRadera