Mud cake (4 ganska små portioner)
Botten:
25 gram rumstempererat smör
2/3 dl mandelmjöl
2/3 msk kokosmjöl
1/2 msk stevia strö
2/3 msk kakao
Mellanlager:
25 gram smör
1 uppvispat ägg
50 gram mörk choklad
1/2 krm vaniljpulver
1 msk grädde
Tycker ni det ser lite ut? Det är för att det är en minikaka, som ska gräddas i en 12-centimetersform (finns på Åhléns). Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop botteningredienserna och tryck ut i botten på formen. Grädda i 8 minuter och sänk sen värmen till 150 grader. Smält smör och choklad på låg värme och vispa samtidigt upp ägget med grädde och vanilj. Rör ihop och häll i formen, grädda i 20 minuter. Låt stå till sig i några timmar innan du serverar den! Gör en frosting att toppa med, eller servera med lättvispad vaniljgrädde.
Jag tror att man få ge sig lite mer tid för att vänja sig vid sockerfria och mjölfria bakverk...
SvaraRaderaHa en fortsatt fin söndag!
Kram
//Lana
Nja, jag borde vara ganska van redan, efter flera år med LCHF, och jag tycker inte bara det är sötman som är annorlunda utan även konsistensen. Det bästa är ju om jag håller mig till det jag tycker är gott istället :-) Som chokladtryffel, chokladmousse, bär med grädde, hemmagjord glass etc. Samtidigt är det kul att experimentera, alltid lär man sig något! Den här gången lärde jag mig t ex att konsistensen blev väldigt annorlunda över natten.
SvaraRadera