onsdag 27 februari 2013

Köttbullar med gräddsås och lingon

Husmanskost ändå, så himla gott! Om man bortser från potatisen som brukar vara till så smakar det här som förr, eller bättre faktiskt eftersom det är godare med syrliga lingon än med sötsliskig sylt. Serverat som här, med vitkål, smakar det inte helt olikt kåldolmar så gillar man inte det ska man nog välja blomkålspuré eller varför inte broccoli. Kött"bullar" förresten, eftersom jag gjorde dem ganska stora såg de snarare ut som köttpyramider.



Köttbullar (6 portioner)
800 gram blandfärs
1 riven lök
1,5 dl grädde
2 ägg
1 msk pofiber
salt och peppar (snåla inte med saltet!)
smör att steka i

Rör ihop ingredienserna och stek på hög värme. Eftervärm i ugnen medan resten av middagen blir klar. Idag gjordes såsen på 3 dl grädde, steksky, redix, 1 msk soya, 1 tsk senap, peppar och några droppar vinäger.

4 kommentarer:

  1. Härligt med köttbullar! Och lingon till är så himla gott.

    SvaraRadera
  2. Ja underbart gott med köttbullar :)

    SvaraRadera
  3. Här blir det köttbullar idag!
    Tillbehör är jag inte riktigt klar med....

    SvaraRadera
  4. Mmm...alltid gott med hemmagjorda köttbullar! :)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera