0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost, rekommenderas)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form (mindre än en vanlig, jag stoppade ner en annan form i ena änden av min standardform för att göra den kortare) och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.
Gott, gott med lchf-macka! man kan aldrig ha för lite recept på lchf-bröd! :) Receptet är sparat!
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram
//Lana
Nä ibland är det verkligen gott med en macka! Idag blir det två minimackor till lunch också, Resten är dock förpassat till frysen.
SvaraRaderaDet brödet har jag inte testat ännu. Det ser otroligt gott ut. Får bli vid nästa baktillfälle. :-)
SvaraRadera