Jag har aldrig provat att göra LCHF-våfflor innan, men idag var det dags! Det är ju ändå våffeldagen imorgon. Gott tyckte vi, men inte lika frasiga som de vanliga våfflorna som barnen i sällskapet åt. Jag inspirerades av Åses variant men la till smör och bubbelvatten. Och så dubblade jag receptet men istället för att få 6 våfflor blev det 10 stycken, trots att jag hällde lite för mycket smet i järnet varje gång.
Våfflor (10 st)
4 ägg
2 dl mandelmjöl
2 dl grädde
75 gram smält smör
0,5-1 dl mineralvatten
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
vaniljpulver
salt
Vispa ihop allt och låt svälla en stund innan du gräddar dem i våffeljärn. Späd med mer mineralvatten om smeten tjocknar. Idag åt vi med hallon och grädde, men smält choklad och lite mandelsmör hade också suttit som en smäck så det provar jag nästa gång.
mmm våfflor vart jag än läser ;)
SvaraRaderakanske skulle göra en omgång ikväll....
jag har ockås bakat en del våfflor inför våffeldagen imorgon. Läste att det är bra med mineralvatten för att få dem frasiga, men ännu inte testat!
SvaraRaderaGott!! Jag ska göra våfflor imorgon till middag :) jag följer också Åses recept, gillar det :)
SvaraRaderaMmm...gott med våfflor! :) Bra tips med mineralvatten! Måste testas! :)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram
//Lana
Jag fick några kvar så de ha blivit wraps, perfekt som frukost på flyget imorgon bitti! Så blir det våfflor även på våffeldagen :-)
SvaraRadera