Påskbröd (ca 25 skivor)
1,5 dl rostade solroskärnor
0,75 dl kruskakli
0,75 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 näve hackade valnötter/mandlar
6 ägg
1,5 dl riven ost
0,5 dl creme fraiche
2 msk russin
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffiga. Mixa/mal rostade solroskärnor till mjöl, blanda med de torra ingredienserna och häll till sist ner det tillsammans med ost, russin och creme fraiche i äggvispet. Låt svälla några minuter innan du häller ner smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Toppa med några solroskärnor och grädda i 30 minuter. Skär upp och förvara i frysen om du inte ska äta allt på en gång. Jag brukar rosta skivorna innan jag äter dem, det hjälper till med brödkänslan.
Mmm...så gott! :)
SvaraRaderaHa en fortsatt fin påskhelg!
Kram kram
//Lana
Detsamma, glad påsk!
RaderaMm, låter som ett riktigt smarrigt bröd! Fullt med goda och bra ingredienser :)
SvaraRaderaJa, och det passar särskilt bra till lagrad ost. Mmm!
RaderaHärligt med lite kryddat bröd!
SvaraRadera