Nej, det här är inte särskilt LCHF, men några gånger om året äter jag mina härodlade jordärtskockor. Obeskrivligt gott, och absolut värt det! Jag kör enligt samma princip som på den tiden jag gjorde potatisgratäng. Passar som tillbehör till ca allt, men extra bra till grillat kött.
Jordärtskocksgratäng
Jordärtskockor, skalade/skrapade och skivade
Lök, hackad
Vitlök, hackad
Grädde
Smör
Riven lagrad ost till gratinering
Salt och peppar (garlic and pepper)
Fräs lök och vitlök i smör i en stor kastrull. Salta och peppra. När löken börjar mjukna, häll i kockorna och fyll upp med grädde så att det nästan täcker. Låt puttra i ca 10 minuter. Häll över i lagom stor form och täck med ost, gratinera i 200 grader tills osten har fått färg (eftersom kockorna är förkokta behövs inte så lång stund i ugnen).
Om man vill kan man dryga ut med till exempel blomkål, palsternacka eller vitkål. Jordärtskockssmaken är så tydlig att den slår igenom även om man bara har några kockor i en stor gratäng.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar