söndag 14 april 2013

Granola

Nu heter det visst inte nötmüsli längre, utan granola. En klassisk granola innehåller ganska mycket sötning men den här är helt naturell. Jag höftade (som vanligt) men tror att det enda sättet att misslyckas med det här är att bränna den.


Granola
1,5 dl blandade nötter (mandel, hassel-, valnöt)
1 dl kokosflingor
1,5 dl blandade frön (lin-, solros-, pumpafrön, melonkärnor)
1 msk kokosfett
2 msk smör
Vaniljpulver, kakao, kanel, kardemumma eller något annat gott (jag hade 0,5 krm vanilj, lika mycket kardemumma och 1 tsk kanel)

Sätt ugnen på 150 grader. Hacka nötterna. Smält smör och kokosfett i en stekpanna, häll i resten och rör runt. Häll upp på bakplåtspapper på en plåt och rosta i ca 20 minuter. Rör om då och då. Äts med fördel med rysk yoghurt och några goda bär. Lyxfrukost, I tell you!

8 kommentarer:

  1. Hihi ja alltid måste något ändras ;)
    Men nötmusli då fattar ju alla vad det är....
    Tror jag ska göra en omgång i morgon allt, gott till paleogröt oxå minsann!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Paleogröt, är det den man gör med kokosmjöl och kokosmjölk? Jag testade ett tips om att värma ägg och keso eller vad det var, och äta som gröt, men det gillade jag inte alls. Jag tänker att nätmüsliär gott att toppa våfflor och pannkakor med också, eller hemmagjord glass om man är på det humöret :-)

      Radera
    2. Japp precis 2ägg 1dl kokosmjölj 1 msk kokosmjöl + kanel o kardemumma för min del

      Radera
  2. Vad gott det låter! Ar faktiskt riktigt sugen på att också svänga ihop en egen granola!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättegott! Med rysk yoghurt och några blåbär, mmm. Extra plus för att jag åt det under ett blommande aprikosträd

      Radera
  3. Gott, gott! Ja, nya trendiga begrepp...fast det är klart, det låter lite lyxigare med granola! :)
    Jag sparar receptet och gör musli nästa helg! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Lite tramsigt är det allt ;) Men säkert jättegott. Jag vet inte riktigt hur jag ska äta det eftersom jag inte äter något som helst yoghurtliknande. Och tyvärr har 13-åringen bestämda åsikter om naturell yoghurt. Men vad gör det när han älskar MBC varje morgon innan skolan ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att det är gott att ha på glass, pannkakor, våfflor också, och varför inte på stekta äpplen eller en lagrad ost?

      Radera